Napój rabarbarowy
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1347
Składniki:
- 400 g rabarbaru
- 8 kostek lodu
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki soku z limonki
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Łodygi rabarbaru umyć, odsączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Do rondla wlać 2 l wody, wsypać do niego cukier i zagotować na średnim ogniu. Do wrzącej wody wrzucić pokrojony wcześniej rabarbar i gotować go przez 3 minuty. Po tym czasie wlać sok z limonki, wymieszać, odcedzić i przestudzić. Do szklanek wrzucić kostki lodu i zalać je przestudzonym wywarem. Całość udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)