Małże razor z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3229
Małże razor z grilla
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 12 małży razor
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Małże dokładnie oczyścić, umyć i rozpołowić ostrym nożem. Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, po czym dodać do małży. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Oliwę wymieszać z pieprzem, solą i polać całość. Wszystko przełożyć na rozpalonego grilla i piec przez 3 minuty. Gotowe przełożyć na talerz i polać sokiem cytrynowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów