Łosoś z oliwkami i buraczkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2380
Składniki:
- 30 g wędzonego łososia
- 4 czerwone buraczki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka oliwek zielonych w zalewie
- pęczek koperku
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Buraczki umyć, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości ze skórą. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i oprószyć szczyptą białego pieprzu. Oliwki osączyć z zalewy, przekroić na połowy i dodać do buraczków Następnie oba składniki przełożyć na łyżki do przystawek. Łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do całości. Wszystko udekorować zielonym koperkiem i polać oliwą z oliwek.
Komentarze (0)