Lody z kremem i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1092
Lody z kremem i kukurydzą
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g lodów cytrynowych
  • 400 g słodkiej kukurydzy w zalewie
  • 300 ml skondensowanego mleka słodkiego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 150 g żelek
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę w misce, po czym wlać do niej mleko skondensowane i ponownie zmiksować. Kukurydzę osączyć z zalewy i również zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie zmiksowaną kukurydzę przełożyć do miski ze składnikami. Lody cytrynowe posypać cynamonem, także zmiksować i dodać je do całości. Wszystko posypać żelkami i wstawić na 1 godzinę do zamrażalnika.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów