Lemoniada z mango
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5998
Składniki:
- 10 kostek lodu
- 4 gałązki świeżej mięty do dekoracji
- 2 mango
- 1,5 l wody mineralnej
- 1 szklanka soku cytrynowego
- 0,5 szklanki miodu lipowego płynnego
Opis przygotowania:
Mango oraz miętę umyć i osączyć z wody. Kostki lodu przełożyć do szklanek. Mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miksera. Potem wlać do tego wodę mineralną, sok cytrynowy oraz miód. Całość miksować przez 1 minute, po czym zmiksowanymi składnikami zalać kostki lodu. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)