Lemoniada jagodowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3327
Składniki:
- 0,5 szklanki jagód
- 400 ml schłodzonej, niegazowanej wody mineralnej
- 16 kostek lodu
- 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej limonki
- 2 łyżki soku z jagód
- 2 gałązki świeżej mięty
- 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
Opis przygotowania:
Jagody oraz miętę umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć do szklanek i dodać do nich kostki lodu. Następnie do shakera wlać wodę mineralną, sok z jagód, sok z limonki i miód wielokwiatowy. Całość dobrze wymieszać, po czym zalać tym jagody z lodem w szklankach. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)