Kulki serowo-czekoladowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3120
Składniki:
- 275 g gorzkiej czekolady
- 50 g białego sera twarogowego
- 40 g gotowych wafli z polewą czekoladowa
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do blendera. 125 g gorzkiej czekolady połamać na drobne kawałki i połączyć z przepuszczonym serem twarogowym. Następnie wafle czekoladowe również połamać na drobne kawałki i dodać do składników. Wsypać do tego cukier puder, wlać śmietanę i całość zmiksować na jednolitą masę. Z masy uformować ręcznie małe kulki, po czym nabić je na długie patyczki szaszłykowe. 150 g gorzkiej czekolady połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Następnie namoczyć w niej przygotowane kulki. Całość przełożyć na tackę i pozostawić do zastygnięcia czekolady.
Komentarze (0)