Koreczki śledziowe z Jalapeño, serem i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2091
Koreczki śledziowe z Jalapeño, serem i mango
fot. Katrina "Tina" Ramser / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera Gouda w plastrach
  • 10 matiasów w zalewie octowej
  • 4 papryki Jalapeño (zielone)
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 łyżka solu cytrynowego
  • 1 mango

Opis przygotowania:

Paprykę oraz mango umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i przekroić na połowy. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w słomkę. Matiasy osączyć z zalewy, nakłuć widelcem z obu stron i skropić sokiem cytrynowym. Ogórki kiszone oraz ser Gouda pokroić w słomkę. Następnie pokrojone ogórki, ser oraz mango przełożyć do przekrojonych papryk i całość zawinąć skropionymi matiasami. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów