Koreczki śledziowe z Jalapeño, serem i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2091
Składniki:
- 20 g sera Gouda w plastrach
- 10 matiasów w zalewie octowej
- 4 papryki Jalapeño (zielone)
- 4 kiszone ogórki
- 1 łyżka solu cytrynowego
- 1 mango
Opis przygotowania:
Paprykę oraz mango umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i przekroić na połowy. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w słomkę. Matiasy osączyć z zalewy, nakłuć widelcem z obu stron i skropić sokiem cytrynowym. Ogórki kiszone oraz ser Gouda pokroić w słomkę. Następnie pokrojone ogórki, ser oraz mango przełożyć do przekrojonych papryk i całość zawinąć skropionymi matiasami. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)