Karp grillowany z owocami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 512
Karp grillowany z owocami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g rodzynek
  • 150 g suszonych moreli
  • 100 g całych migdałów
  • 4 dzwonki z karpia
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 1 łyżka startej skórki pomarańczowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Dzwonki z karpia dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić je olejem, oprószyć szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do ryb. Następnie przygotowane ryby przełożyć na tackę i położyć na rozpalonym grillu. Do wnętrza dzwonków ryb wsypać rodzynki, suszone morele i migdały. Całość oprószyć mielonym cynamonem, posypać startą skórką pomarańczy i grillować do miękkości ryb. Kiedy ryby zmiękną, ściągnąć z grilla i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów