Jogurt z brzoskwiniami, sucharkami i kiwi

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1885
Jogurt z brzoskwiniami, sucharkami i kiwi
fot. hashc0de / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 15 g tłuczonych pistacji
  • 15 g suszonych brzoskwini
  • 4 sucharki delikatesowe
  • 4 listki świeżej mięty
  • 3 kiwi
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Suszone brzoskwinie sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i posiekać je drobno. Mięte oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Kiwi przekroić na połówki i wydrążyć miąższ łyżeczką. Sucharki pokroić w kostkę. Jogurt przełożyć na talerz. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojone sucharki, tłuczone pistacje oraz posiekane wcześniej suszone brzoskwinie. Oprószyć szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do jogurtu. Wszystko udekorować kiwi i listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów