Jogurt z brzoskwiniami, sucharkami i kiwi
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1885
Składniki:
- 200 ml jogurtu greckiego
- 15 g tłuczonych pistacji
- 15 g suszonych brzoskwini
- 4 sucharki delikatesowe
- 4 listki świeżej mięty
- 3 kiwi
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
Opis przygotowania:
Suszone brzoskwinie sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i posiekać je drobno. Mięte oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Kiwi przekroić na połówki i wydrążyć miąższ łyżeczką. Sucharki pokroić w kostkę. Jogurt przełożyć na talerz. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojone sucharki, tłuczone pistacje oraz posiekane wcześniej suszone brzoskwinie. Oprószyć szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do jogurtu. Wszystko udekorować kiwi i listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)