Jabłka zapiekane z granolą i miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 590
Jabłka zapiekane z granolą i miodem
fot. voltan1 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g granoli z bakaliami
  • 100 ml płynnego miodu lipowego
  • 4 słodkie jabłka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, odsączyć z wody, przeciąć je w górnej ich części i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Granolę z bakaliami przesypać do miski, zalać ją miodem, zasypać cynamonem i wymieszać. Po wymieszaniu napełnić tym wydrążone wcześniej jabłka. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C stopni i piec przez 15 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów