Grejpfruty nadziewane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1626
Grejpfruty nadziewane
fot. lisatozzi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g mielonych migdałów
  • 20 g mielonych orzechów włoskich
  • 2 grejpfruty czerwone
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki brązowego rumu
  • 1 garść świeżej mięty

Opis przygotowania:

Owoce oraz miętę umyć i osączyć z wody. Grejpfruty przekroić na połówki i wydrążyć z nich środki. Wydrążone środki pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Wsypać do tego mielone migdały, orzechy i cukier. Całość zalać rumem, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych grejpfrutów. Wszystko posypać pokrojoną miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów