
Dip z awokado, bazylią i granatem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1774

Składniki:
- 4 dojrzałe awokado
- 1 granat
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Opis przygotowania:
Awokado, granaty oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Z granatów wyłuskać z nich nasiona. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem na jednolitą miazgę. Bazylię pokroić drobno i dodać do rozgniecionego awokado. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przełożyć do miski i posypać wyłuskanymi nasionami z granatu.
Komentarze (0)