Deser z bananami i ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2356
Składniki:
- 2 banany
- 2 wisienki koktajlowe
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 łyżeczka kolorowego maczku cukierniczego
- 1 łyżeczka sezamu
- 1 łyżka polewy wiśniowej
- bita śmietana w sprayu
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, po czym odparować, utłuc na miazgę i wyłożyć na talerz. Następnie posypać go sezamem. Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, pokroić w plastry i dodać do ryżu, po czym polać je polewą wiśniową i udekorować wisienką koktajlową.
Komentarze (0)