Cielęcina z brzoskwiniami i porzeczkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 738
Składniki:
- 800 g schabu cielęcego z kością
- 6 łyżek oleju
- 6 brzoskwiń
- 2 łyżki czarnej porzeczki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz kolorowy mielony
- czerwona mielona papryka chili
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Mięso, natkę zielonej pietruszki, czarną porzeczkę oraz brzoskwinie umyć i odsączyć z wody. Brzoskwinie pozbawić pestek. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć je szczyptą soli, kolorowym mielonym pieprzem, mieloną czerwoną papryką chili i suszonym tymiankiem. Następnie skropić olejem, przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż się lekko przyrumieni. Dodać do niego pokrojone na połowy brzoskwinie. Całość piec do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować czarną porzeczką oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)