Ciastka z jabłkami i orzechami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 879
Ciastka z jabłkami i orzechami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 100 g tłuczonych orzechów laskowych
  • 4 słodkie jabłka
  • 4 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, odsączyć z wody, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozmrozić i wyciąć w nim kształty jabłek. Wycięte ciasto posmarować płynnym miodem, posypać tłuczonymi orzechami, cukrem waniliowym, mielonym cynamonem i nałożyć na to plastry pokrojonych jabłek. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180C° i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów