Bułki zapiekane z serem, jajkiem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 758
Bułki zapiekane z serem, jajkiem i pomidorami
fot. kopachinsky (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g startego sera Gouda
  • 2 bułki zwykłe
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • sól
  • świeży tymianek do dekoracji

Opis przygotowania:

Pomidory oraz tymianek umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić cienkie plastry. Bułki przekroić w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonych bułek dodać pokrojone wcześniej pomidory i posypać je startym serem. Wbić do tego jajko i doprawić do smaku szczyptą soli. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować świeżym tymiankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów