Brokuł chiński z kapustą w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4073
Składniki:
- 1 brokuł chiński
- 4 liście kapusty włoskiej
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki czerwone chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 buteleczka gotowego sosu sojowego ciemnego Tao Tao
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Brokuł chiński i kapustę włoską dokładnie opłukać i zalać wodą tak, aby nie wystawały. Dodać 1 łyżeczkę soli i gotować do miękkości jarzyn. Następnie odcedzić i przełożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić na nią pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem i 3/4 pokrojonej drobno papryczki chili (resztę pozostawić do dekoracji) i zeszklić. Następnie wlać 5 łyżek sosu sojowego i zagotować. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przelać na jarzyny. Całość udekorować pokrojoną w plastry papryczką chili.
Komentarze (0)