Babka claudia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1591

Składniki:

  • 500g mąki
  • 350g cukru
  • 250g masła
  • 4 jajka
  • szklanka mleka lub kefiru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • cukier puder do posypania

Opis przygotowania:

Wszystko oprócz białek wymieszać mikserem.Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Ciasto podzielić na dwie części,jedną dać do formy a do drugiej dodać kakao i dosłodzić dwie łyżki cukru.Dodać do ciasta białego,pomieszać w formie delikatnie widelcem.Piec około 60 minut w 180 stopniach.Smacznego!

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów