Deser kawowy z rambutanem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 250 ml wody
  • 200 g czerwonej fasoli adzuki w zalewie
  • 4 owoce rambutana
  • 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy instant
  • 2 łyżeczki cukru

Opis przygotowania

Owoce ranbutana umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Wodę zagotować w czajniku i zalać nią kawę rozpuszczalną w plastikowym pudełku. Wsypać do tego cukier, dobrze wymieszać i ostudzić. Po ostudzeniu wstawić do zamrażalnika i dobrze zamrozić. Po zamrożeniu wyciągnąć i zeskrobać łyżeczką do szklanego pucharka. Następnie dodać do tego osączona z zalewy fasolę adzuki i całość udekorować owocami rambutana.

0 komentarzy

Podobne przepisy