Deser kawowy z rambutanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 872
Deser kawowy z rambutanem
fot. Hiro - Kokoro☆Photo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 ml wody
  • 200 g czerwonej fasoli adzuki w zalewie
  • 4 owoce rambutana
  • 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy instant
  • 2 łyżeczki cukru

Opis przygotowania:

Owoce ranbutana umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Wodę zagotować w czajniku i zalać nią kawę rozpuszczalną w plastikowym pudełku. Wsypać do tego cukier, dobrze wymieszać i ostudzić. Po ostudzeniu wstawić do zamrażalnika i dobrze zamrozić. Po zamrożeniu wyciągnąć i zeskrobać łyżeczką do szklanego pucharka. Następnie dodać do tego osączona z zalewy fasolę adzuki i całość udekorować owocami rambutana.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów