Camembert w panierce

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 203
Camembert w panierce
fot. Greg Tally (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 400 g sera camembert
  • 200 g kaszy manny
  • 200 g pikantnego keczupu
  • 2 jajka
  • 2 wędzone czerwone papryczki chili
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Ser pokroić na male kawałki. Następnie kasze mannę przesypać na talerz. Na drugi talerz wbić jajka i roztrzepać je widelcem. W roztrzepanych jajkach namoczyć pokrojony wcześniej ser i oprószyć go kaszą manną. Całość włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, wyciągnąć łyżka cedzakową i osączyć z oleju, po czym wyłożyć na talerz. Papryczkę wędzona chili pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną dodać do całości. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki i podawać z pikantnym keczupem.

1 komentarz

Zrobię takie narzeczonemu

Podobne przepisy