Zapiekanka chlebowo-czosnkowa z porem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 1 duży por
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól
  • 0,5 bochenka chleba pszennego

Opis przygotowania

Por umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Chleb połamać na bardzo drobne kawałeczki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Następnie dodać do tego pokrojony wcześniej czosnek i por. Całość posypać suszoną kolendrą, mielonym kminkiem, po czym zalać mlekiem i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż chleb zacznie się rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy