Tortilla mięsno-owocowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Tortilla mięsno-owocowa

    Dodane przez: wd2005

    Foodista / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 g karkówki wołowej bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • 4 placki tortilli
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 owoce mango
  • 1 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
  • sól

Opis przygotowania

Awokado oraz mango umyć i osączyć z wody. Następnie obrać je ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki. Placki tortilli przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Karkówkę wołową pokroić na male kawałki, oprószyć ją przyprawą garam masala oraz przyprawą do mięs i smażyć do miękkości na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, doprawić je do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i wyłożyć na placki tortilli. Całość posypać pokrojonym awokado oraz mango, zawinąć i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy