Brokuł chiński z wieprzowiną i orzechami

arek

Autor:

Przepisów: 1873

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g karkówki wieprzowej bez kości
  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 brokuł chiński
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżka tłuczonych orzechów nerkowca
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić na male kawałki. Brokuł chiński pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Karkówkę pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, pokrojoną papryczką chili i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu mięso ściągnąć z patelni wymieszać z gotowanym brokułem i wyłożyć na talerz. Całość skropić sosem sojowym i posypać tłuczonymi orzechami nerkowca.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się