Appam

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1 banan
  • 1 łyżka wiórek kokosowych

Opis przygotowania

Banana umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Następnie włożyć go do miksera. Do banana wsypać mąkę, wiórki kokosowe, wlać mleko i miód, po czym wbić do tego jajko i całość zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki nabrać chochelką i przelać na rozgrzany oleju kokosowy na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy