Kapusta z głową

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1394
Kapusta z głową
fot.

Składniki:

  • Młoda kapusta
  • Koperek 1 pęczek
  • Natka Pietruszki 1/2 pęczka
  • Cytryna lub ocet jabłkowy do smaku
  • Cukier do smaku
  • Ziemniaki 1 kg
  • Boczek wędzony 20-25 dkg

Opis przygotowania:

Kapustę poszatkować, zalać gorącą wodą i zagotować pod przykryciem, następnie odkryć, dodać 10 dkg boczku wędzonego i 15 dkg kiełbasy podwawelskiej pokrojonej w kostkę, gotować do miękkości, doprawić natką i połową koperku, cytryną lub octem. Dodać do smaku cukier. Ziemniaki ugotować, pozostałą część boczku ze smażyć i polać kartofle, posypać pozostałą częścią koperku. Smacznego

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy