Kapusta z głową

olma

Autor:

Przepisów: 63

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Kapusta z głową

    Dodane przez: olma

Składniki

  • Młoda kapusta
  • Koperek 1 pęczek
  • Natka Pietruszki 1/2 pęczka
  • Cytryna lub ocet jabłkowy do smaku
  • Cukier do smaku
  • Ziemniaki 1 kg
  • Boczek wędzony 20-25 dkg

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać gorącą wodą i zagotować pod przykryciem, następnie odkryć, dodać 10 dkg boczku wędzonego i 15 dkg kiełbasy podwawelskiej pokrojonej w kostkę, gotować do miękkości, doprawić natką i połową koperku, cytryną lub octem. Dodać do smaku cukier. Ziemniaki ugotować, pozostałą część boczku ze smażyć i polać kartofle, posypać pozostałą częścią koperku. Smacznego

0 komentarzy

Podobne przepisy