Caruru

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1263
Caruru
fot. Marcelo Träsel (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g orzeszków pinii
  • 100 g mrożonych krewetek
  • 4 łyżki oleju palmowego
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Okrę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone wcześniej krewetki, wsypać orzeszki pinii oraz pokrojoną okrę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów