
Caruru
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1601

Składniki:
- 100 g orzeszków pinii
- 100 g mrożonych krewetek
- 4 łyżki oleju palmowego
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Okrę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone wcześniej krewetki, wsypać orzeszki pinii oraz pokrojoną okrę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni i przełożyć do miski.
Komentarze (0)