Kubki warzywne

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 350 g ciasta filo
  • 250 g zielonej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • sól

Opis przygotowania

Ciasto filo pokroić na kwadraty 15 x 15 cm i przełożyć je do odpowiedniej formy do pieczenia babeczek. Następnie wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika i wyłożyć na tackę. Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolkę pozbawić końcówek, pokroić ją na male kawałki, wrzucić do rondla z 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Bakłażana pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojonego wcześniej bakłażana i ugotowaną fasolkę szparagową. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli, przyprawą garam masala, dobrze wymieszać i smażyć pod przykryciem do chwili, aż bakłażan będzie miękki. Wówczas wszystko ściągnąć z patelni i przełożyć do upieczonego ciasta.

0 komentarzy

Podobne przepisy