Kurczak z grzybami buna shimeji

arek

Autor:

Przepisów: 1835

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 350 g grzybów buna shimeji
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Grzyby dobrze oczyścić, potem razem ze szczypiorkiem dokładnie umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Następnie oczyszczone grzyby wrzucić do rondla i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć je do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego ugotowane grzyby. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego pokrojony szczypiorek, dobrze wymieszać i smażyć do miękkości mięsa. Gotową potrawę ściągnąć z patelni, przełożyć na talerz i posypać pokrojoną wcześniej cebulą czerwoną.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się