Soliród z polędwicą, sezamem i curry

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 665
Soliród z polędwicą, sezamem i curry
Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g soliródu (morski szparag)
  • 300 g wędzonej polędwicy wołowej
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 0,5 łyżeczki curry

Opis przygotowania:

Soliród umyć i osączyć z wody. Następnie zagotować 1 l wody i na wrzątek wrzucić soliród. Gotować przez 1 minutę, następnie soliród odcedzić i wyłożyć na talerz. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, dodać ją do soliródu, po czym wszystko posypać sezamem i szczyptą curry.

0 komenatrzy