Mikołajowe truskawki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1036
Mikołajowe truskawki
fot. stardust_kay / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g śmietany kremówki
  • 250 g truskawek
  • 10 g czekoladowych perełek
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osaczyć z wody, pozbawić szypułek, po czym owoce przekroić przekroić na 1/3 wysokości. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i przełożyć ją do szprycy. Następnie ubitą pianę wycisnąć na przekrojone wcześniej truskawki oraz udekorować nią całość. Wszystko ozdobić perełkami czekoladowymi i wyłożyć na tackę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów