Pasta serowa

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pasta serowa

    Dodane przez: arek

    KF (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki

  • 250 g owczego twarogu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki ostrej czerwone papryki chili
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion, a miąższ posiekać drobno do miski. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej papryki w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie dodać do tego ser twarogowy i gęstą śmietanę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, mielonym pieprzem i ostrą papryką chili. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy