Pasta serowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 548
Pasta serowa
fot. KF (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 250 g owczego twarogu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki ostrej czerwone papryki chili
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion, a miąższ posiekać drobno do miski. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej papryki w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie dodać do tego ser twarogowy i gęstą śmietanę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, mielonym pieprzem i ostrą papryką chili. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy