Bataty z pastą serową, papryką i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 688
Bataty z pastą serową, papryką i awokado
fot. grafvision (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g białego sera twarogowego
  • 4 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki oleju
  • 2 duże bataty
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona słodka papryka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Paprykę, awokado i bazylię umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonej wcześniej papryki. Dodać do tego ser twarogowy. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dobrze wymieszać. Bataty dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć z nadmiaru wody i pokroić je w cienkie plastry. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego pokrojone bataty. Doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i nałożyć na nie pastę serową z miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów