Cielęcina z brzoskwiniami i grzankami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 350 g cielęciny bez kości
  • 400 g klusek półfrancuskich
  • 200 g brzoskwiń z puszki
  • 200 g brokuł
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • bułka pszenna na grzanki
  • zalewa brzoskwiniowa z puszki
  • olej do smażenia
  • 6 płatków migdałowych
  • bułka tarta
  • sól

Opis przygotowania

Z cielęciny uformować kotleciki i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju z niewielką ilością masła. Kotlety usmażyć z obu stron. Bułkę pszenną pokroić na kromki, obtoczyć ją w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na grzanki. Brzoskwinie i zalewę brzoskwiniową zmiksować razem na jednolity sos. Grzanki ułożyć na talerzu, na nie położyć kotlety cielęce i zalać sosem brzoskwiniowym. Na zalany sos ułożyć płatki migdałowe. Brokuły umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić. Ugotować kluski półfrancuskie i razem z brokułami ułożyć na talerzu obok grzanek z cielęciną. Masło roztopić na patelni, polać nim brokuły i kluski. Gotowe danie podajemy na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy