Boczniaki smażone z sezamem i szczypiorkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1196
Boczniaki smażone z sezamem i szczypiorkiem
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g boczniaków
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 0,5 kostki masła
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Boczniaki dokładnie oczyścić, następnie razem ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić na kawałki. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego oczyszczone wcześniej boczniaki. Składniki posypać czarnym sezamem, szczypiorkiem, szczypta soli i smażyć do chwili, aż zaczną się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy