Boczniaki smażone z sezamem i szczypiorkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Boczniaki smażone z sezamem i szczypiorkiem

    Dodane przez: iwona

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 400 g boczniaków
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 0,5 kostki masła
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania

Boczniaki dokładnie oczyścić, następnie razem ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić na kawałki. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego oczyszczone wcześniej boczniaki. Składniki posypać czarnym sezamem, szczypiorkiem, szczypta soli i smażyć do chwili, aż zaczną się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy