Ryż panierowany z marshmallows i bananami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1438
Ryż panierowany z marshmallows i bananami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g mini marshmallows
  • 60 g masła
  • 4 szklanki panierowanego ryżu
  • 4 banany
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:

Banany umyć i wyłożyć na talerz. Mini marshmallows pokroić ostrym nożem na połówki i przełożyć do rondla. Następnie w misce wymieszać cukier puder i kakao. Masło przełożyć do rondla, wsypać do niego pokrojone wcześniej Marshmallows i razem podgrzewać na małym ogniu do chwili rozpuszczenia się masła. Kiedy to nastąpi, wsypać do tego wymieszany cukier puder z kakao, po czym wszystko wymieszać, ściągnąć z ognia i przełożyć łyżka składniki do papilotek. Całość przestudzić i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć składniki z lodówki i podawać razem z bananami na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów