Oblaty z jogurtem i marshmallows

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1868
Oblaty z jogurtem i marshmallows
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 250 g mini marshmallows
  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 0,5 szklanki mleka 2%
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jogurt grecki wymieszać z marshmallows i przełożyć do małej miseczki.

Przygotować ciasto: mąkę pszenną przesypać do rondla, wlać do niej mleko, olej, wsypać cukier puder i szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolitą masę tak, aby powstała konsystencja gęstej śmietanki.

Masę przelać na mocno rozgrzaną, okrągłą formę do oblatów lub do wafli i piec na rumiany kolor. Po upieczeni wyciągnąć z formy, połamać na kawałki i dodać do całości w miseczce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów