Kotlety z indyka

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 60 dkg piersi z indyka
  • 1 zwykła bułka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 goździki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka natki zielonej pietruszki
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Z mięsa wyciąć 4 kotlety. Bułkę zwykłą przekroić na 4 krążki i wydrążyć z nich środki, pozostawiając jedynie skórkę. W talerzu roztrzepać jajko, a do drugiego talerza wsypać bułkę tartą. Mięso rozbić, natrzeć solą, sproszkowaną gałką muszkatołową, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu. Usmażone kotlety przełożyć na talerz, polać roztartym masłem z natką zielonej pietruszki, goździkiem i solą. Gotowe kotlety podajemy na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy