Wołowina z buraczkami, sezamem i kozim serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g twarogu koziego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 buraczki czerwone
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skórą. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, wysmarować je olejem, potem oprószyć szczyptą soli, pieprzu, sezamem i smażyć do miękkości na rozgrzanej patelni. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone wcześniej buraczki czerwone i całość wyłożyć twarogiem kozim. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy