Szparagi z kozim serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2427
Szparagi z kozim serem
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g zielonych szparagów
  • 25 dag koziego sera twarogowego
  • pęczek rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Rukolę dokładnie opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Szparagi oczyścić z końcówek, umyć, zalać lekko osoloną wodą w taki sposób, aby nie wystawały i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, wyłożyć na rozgrzaną oliwę na patelni, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie przełożyć na rukolę. Całość posypać rozdrobnionym serem twarogowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów