Sałatka z kapusty pekińskiej

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2423
Sałatka z kapusty pekińskiej
fot. Sylwester Łuczak

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 mały słoik majonezu
  • przyprawy (pieprz, sól, zioła)
  • 1 cebula
  • duża łyżka oleju
  • ryż

Opis przygotowania:

Liście kapusty pekińskiej koimy wzdłuż na połowę po czym na drobne paski. Ogórki konserwowe oraz cebulę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, mieszamy, przyprawiamy według uznania, dodajemy 1/2 szklanki zaprawy, która była w słoiku ogórków konserwowych - na koniec dodajemy majonez.
Dobrze smakuje z ryżem. Smacznego.

Autor: ikselll

2 komentarze

Bardzo dobre, ja dodaję do tego jeszcze kukurydzę.

Hmm ... Ciekawe - spróbuję z kukurydzą. Ja ostatnio dodałem jeszcze groszku, lecz nie polecam - według mnie psuje całą sałatkę.

Podobne przepisy