Sałatka z buraków pastewnych, kapusty i dżemu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4347
Składniki:
- 4 liści czerwonej kapusty
- 2 łyżki dżemu jeżynowego
- 1 burak pastewny
- kiełki rzodkiewki na ozdobę
- sól
Opis przygotowania:
Liście kapusty czerwonej sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Buraka pastewnego dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić, pokroić w cienkie plastry i dodać do czerwonej kapusty wraz z dżemem. Całość udekorować kiełkami rzodkiewki.
Komentarze (0)