Zupa-krem z czerwonej soczewicy

platanina_smaku

Autor:

Przepisów: 1

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa-krem z czerwonej soczewicy

    Dodane przez: platanina_smaku

    http://plataninasmaku.blogspot.com/2014/08/zupa-krem-z-czerwonej-soczewicy.html

Składniki

  • *0.5l bulionu warzywnego/drobiowego (żadne kostki, taki bulion przygotowujemy sami!)
  • *1/2 szklanki soczewicy czerwonej (suchej, nie ugotowanej)
  • *1 cebula
  • *1 marchewka
  • *1 pietruszka

Opis przygotowania

Do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz cebulę (kroimy w dowolny ulubiony sposób i tak wszystko potem zblendujemy). Gotujemy do miękkości warzyw po czym dodajemy opłukaną soczewicę. Gotując, pilnujemy aby soczewica nie wchłonęła całego wywaru. Gdy soczewica będzie miękka zupa gotowa jest do zblendowania. I gotowe! ;)

0 komentarzy

Podobne przepisy