Seler ze śmietaną i orzechami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 ml śmietany 18%
  • 2 selery
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania

Selery umyć, osączyć z wody, obrać je ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, zalać śmietaną, wymieszać i wyłożyć na talerz. Orzechy laskowe pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy