Seler ze śmietaną i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1421
Seler ze śmietaną i orzechami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml śmietany 18%
  • 2 selery
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Selery umyć, osączyć z wody, obrać je ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, zalać śmietaną, wymieszać i wyłożyć na talerz. Orzechy laskowe pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów