Tuńczyk z kapustą, octem i musztardą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tuńczyk z kapustą, octem i musztardą

    Dodane przez: arek

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g tuńczyka z zalewie własnej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 czerwone papryczki chili do dekoracji
  • 1 łyżka octu sherry
  • 1 kapusta chińska
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Tuńczyka osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Musztardę Dijon przełożyć do miski, wlać do niej ocet sherry i roztrzepać widelcem. Kapustę chińską pokroić na kawałki, dodać do roztrzepanych składników, potem oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu białego i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać pokrojonego wcześniej tuńczyka, po czym wszystko ponownie dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i udekorować czerwoną papryczką chili.

0 komentarzy

Podobne przepisy