Tuńczyk z kapustą, octem i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 769
Tuńczyk z kapustą, octem i musztardą
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g tuńczyka z zalewie własnej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 czerwone papryczki chili do dekoracji
  • 1 łyżka octu sherry
  • 1 kapusta chińska
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Tuńczyka osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Musztardę Dijon przełożyć do miski, wlać do niej ocet sherry i roztrzepać widelcem. Kapustę chińską pokroić na kawałki, dodać do roztrzepanych składników, potem oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu białego i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać pokrojonego wcześniej tuńczyka, po czym wszystko ponownie dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i udekorować czerwoną papryczką chili.

0 komenatrzy

Podobne przepisy