Zupa groszkowa z tofu i curry

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa groszkowa z tofu i curry

    Dodane przez: arek

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 600 ml mleka kokosowego
  • 30 g zielonego groszku w łupinie
  • 30 g tofu
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 łyżeczki curry
  • sól

Opis przygotowania

Groszek zielony umyć i pozbawić końcówek. Tofu pokroić w cienkie plastry. Cebulę z czosnkiem obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonych składników wsypać curry, wymieszać i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Następnie wlać do tego mleko kokosowe i zagotować, po czym wrzucić do tego zielony groszek z łupiną oraz pokrojone tofu. Całość dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia, doprawić do smaku szczyptą soli, ponownie wymieszać i przelać do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy