Pappardelle z parmezanem i czarną truflą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1910
Pappardelle z parmezanem i czarną truflą
fot. Edsel Little / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu pappardelle
  • 1 łyżka masła
  • 1 świeża, czarna trufla
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Truflę oraz natkę zielonej pietruszki dokładnie umyć i osaczyć z wody. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego ugotowany wcześniej makaron. Całość posypać tartym parmezanem i pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać świeżo startą na tarce jarzynowej czarną truflą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów