Jajecznica z boczkiem w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1704
Jajecznica z boczkiem w curry
fot. leesean / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki mleka 2%
  • 1 zielony ogórek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka curry
  • garstka świeżej mięty
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory oraz ogórki pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać curry, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Następnie boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do zeszklonego boczku. Wlać do tego roztrzepane wcześniej składniki, całość wymieszać i smażyć do chwili, aż całość się zetnie. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i dodać do warzyw na talerzu. Gotową potrawę posypać listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów