Papryka palona z pastą sezamową i jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1930
Papryka palona z pastą sezamową i jogurtem
fot. atl10trader / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 200 g pasty sezamowej Tahini
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Wszystkie papryki pozbawić nasion i pokroić na duże kawałki. Oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Paprykę smażyć do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przełożyć do szklanek. Na paprykę w szklankach nałożyć łyżką pastę sezamową i całość zalać jogurtem naturalnym. Wszystko posypać kiełkami rzodkiewki i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów